Vize Talep Dilekçesi:  Şirketin antetli kağıdına makalelemiş, şirketinizde imza yetkisi olan şahıs doğrulusunda imzalanmış, şirketin kaşesi vurulmuş Polonya Konsolosluğuna hitaben makalelemiş İngilizce vize talep dilekçesi.

Vize müracaat formu: Tam ve kusursuz doldurulmuş, tarih makalelemiş ve imzalanmış Schengen müracaat formu.

Pasaport:  Seyahat ardından amacıyla en az 3 ay geçerli olan pasaport.

Fotoğraf. 2 adet 35x45mm ebatlarında güncel biyometrik fotoğraf.

Kimlik Fotokopisi: Başvuru sahibini nüfus cüzdanı fotokopisi.

Seyahat sıhhat sigortası: Schengen bölgesi amacıyla geçerli seyahat sigortası yaptırmalıdır.

Uçak rezervasyonu: Seyahat vakitlerine göre düzenlenmiş gidiş, dönüş uçak biletleri rezervasyonu.

Otel rezervasyonu:  Seyahat vaktini amacıyla alan otel rezervasyonu ya da seyahat planını gösteren belgeler.

Muvaffakatname: Reşit olmayanlar amacıyla ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi.

Polonya'da Çalışmak

Polonya’ya giden öğrencilerin eğitimleri süresince ya da daha sonrasında belirlenmiş günlerde ve kişilerin toplam çalışma saatleri haftada 20 saat olacak şekilde çalışmaya hakları vardır. Bunun yanında çalışmak için Polonya’ya gitmek isteyen kişilerin gerekli vize işlemlerini yapmalarını gerekmektedir. Bu işlemlerin olumlu sonuçlanmasıyla beraber kişiler Polonya sınırları içerisinde çalışma hakkına sahip olurlar.

Erasmus Vizesi İle Çalışmak

Yurt dışında eğitimlerine Erasmus vizesi ile devam etmek isteyen kişiler, gittikleri ülkede çalışabilmek için gerekli vize işlemlerini yapmalıdır. Okurken çalışmak isteyen kişilerin ilk olarak hangi statüde çalışmak istediklerine karar vererek buna göre bir işlem başlatılmalıdır. Birçok ülkede durum bu iken, Polonya Erasmus vizesi öğrencilerine haftada 20 saati geçmemek şartıyla ülkede çalışma izni tanımaktadır.

Vfs Polonya Vize Randevu

Vize randevusu almak isteyen kişilerin ilk önce ülkeye gidiş sebeplerini belirlemeleri gerekmektedir. Bunun sebebi kişilerin seyahat sebeplerine göre başvuracakları vize türünün değişim göstermesidir. Vize türüne ait olan evrakları eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra bu dosyaların incelenebilmesi adına kişilerin yetkili mercilerden randevu başvurusu alınmalıdır. Bu incelemenin sonucunda yetkililerin olumlu geri dönüşleri sonrasında kişilerin vize alma süreçleri son bulur.

Yeşil Pasaport Polonya

Yeşil pasaporta sahip olan kişiler yüzü aşkın ülkeye vize zorunluluğuna takılmadan özgürce giriş yapabilmektedir.  Bu ülkelerden bir tanesi de Polonya’dır. Yeşil pasaporta sahip olan kişilerin Polonya’ya giriş yaptıktan sonra 3 aylık bir süreyle ülkede bulunma hakları vardır. Ancak Polonya’ya bu şekilde giden kişiler üç aydan daha uzun süre ülkede kalmak isteyen kişiler, 45 gün içerisinde gerekli evraklarla oturum kartı almak için başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Polonya Çifte Vatandaşlık

Çifte vatandaşlık alan kişiler hem kendi ülkelerinin hem de vatandaşlığını aldıkları diğer ülkenin haklarından yararlanabilmektedir. Ancak Polonya çifte vatandaşlığa izin veren ülkeler arasında yer almamaktadır. Polonya vatandaşı olmak isteyen kişilerin, vatandaşı oldukları ülkenin her türlü hakkından vazgeçmesi gerekmektedir. Aksi takdirde Polonya vatandaşlığını alamamaktadır.

Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkar

Üniversite eğitimlerine yurtdışında devam etmek isteyen öğrencilerin başvurması gereken vize türü Erasmus vizesidir. Bu vizeyle beraber öğrenciler ülkede okumak için hak kazanmaktadır. Eğer öğrencilerin dosyasında herhangi bir eksik ya da pürüz yoksa bu süreç 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak kişilerin dosyası hatalı ya da eksikse, konsolosluklar kişilerin dosyaları için detaylı inceleme süresine geçebilmektedir. Bu süreç 15 günden 1 aya kadar uzayabilmektedir.

Polonya'da Çalışmak İstiyorum

Polonya’da çalışmak isteyen kişilerin ellerinde uygun bir vize türü bulunmalıdır. Bu şekilde kişilerin Polonya’da çalışma izni alabilmektedir. Kişilerin bu süreci başlatabilmeleri için çalışma vizesine ait olan belgeleri eksiksiz bir şekilde toplayarak yetkili kurumlara sunmaları gerekmektedir. Bu sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanmasının ardından kişiler gerekli izin belgelerini alabilmektedirler.

D Tipi Vize Çalışma İzni

Bir ülkede normal bir vize geçerlilik süresinden daha uzun bir süre kalmak isteyen kişilerin uzun süreli vize türüne ihtiyacı vardır. D tipi ulusal vizeler kapsamında çalışma vizesi de bulunmaktadır. Çalışma iznini alan kişiler otomatik olarak oturum iznine de sahip olurlar. Vize başvuru sürecinin eksiksiz bir şekilde tamamlanması ardından, bu evraklar bir dosya halinde yetkilli makamlara sunularak, dönüşlerini bekleme sürecine girilir.

Polonya Vize Başvurusu Randevu

Polonya’ya seyahat etmek isteyen kişilerin atması gereken ilk adım vize başvurusudur. Ülkeye seyahat edecekleri sebebe bağlı olarak kişilerin başvuru yapılacak vize türü de belirlenmektedir. Kişiler hangi sebeple Polonya’ya gitmek istiyorsa buna göre tüm gerekli evraklar eksik olmadan toparlanarak yetkili makamlara sunulmalıdır. Bu işlemi gerçekleştirmek için kişilerin randevu tarihlerini belirlemeleri gerekir.

Polonya Ankara Büyükelçiliği

Diğer ülkelere gidişte olduğu gibi Polonya’ya da gitmek isteyen kişiler de konsolosluklar tarafından önceden belirlenen evrakları eksiksiz bir şekilde toplayarak yetkili makamlara sunmalıdır. Bu konuda yetkili makam Polonya Ankara Büyükelçiliğidir. Büyükelçilik ve asli konsolosluklar kişilerin vize başvurularını onaylama ya da ret etme konusunda söz hakkına sahip tek makamlardır. Kişiler seyahat sebepleri uzun süreli ise başvurularını bu makamlara yapmakla yükümlüdür.